Revizia masinii, schimbul pneurilor uleiului sfaturi Revizia masinii, schimbul pneurilor uleiului sfaturi

Dragi cititori, cu ocazia faptului ca tocmai am scapat de o iarna destul de grea, care se poate sa fi avut urmari asupra starii tehnice a autoturismelor dumneavoastra, m-am gandit sa va dau cateva sfaturi in legatura cu intretinerea unei masini, care sa va fereasca de probleme pe viitor.

Tractari Auto Timisoara Non Stop recomanda ca masina sa fie intretinuta corect caci va spori semnificativ gradul de comfort, siguranta si de asemenea o stare tehnica buna va ofera garantia ca veti primi un pret bun la o eventuala revanzare, care poate constitui avansul pentru un autoturism nou.

De aceea, este foarte important sa respectati intervalele de revizie, sa va prezentati la un service atunci cand sesizati zgomote ciudate la functionarea motorului, suspensiei, cutiei de viteze si orice alt tip de anomalie in general.

Daca aveti o masina noua, trebuie sa respectati intervalele de service in carnetul de garantie, iar daca masina voastra a iesit din garantie, trebuie sa ii faceti revizia la 10.000 km sau la un an, in functie de care este atinsa prima.

Pentru masinile de transport, cum sunt dubele, sau pentru taxi si in general orice vehicul care este rulat pe drumuri cu conditii grele, asacum este cazul la noi, unde este foarte mult praf, iar iarna nisip si sare, revizia trebuie sa se faca odata la 6 luni.

Trebuie sa stim si ca placutele de frana se schimba de regula la 40.000 km, iar pneu-rile la 60.000, dar in cazul anvelopelor se mai iau in calcul si alti factori, precum anul de fabricatie al pneurilor(se poate citi foarte usor pe anvelopa DOT…), si conditiile de drum. Daca sunt prea uzate, merita sa faceti un efort financiar si sa le inlocuiti, pentru a nu va pune in pericol pe dumneavoastra si pe ceilalti soferi. Anvelopele uzate nu pierd usor aderenta, mai ales pe ploaie, iar distanta de franare se mareste semnificativ.

O greseala pe care o fac multi soferi este sa circule si vara cu pneuri de iarna pentru a face economii, insa cauciucul din component anvelopelor de iarna este moale si la franarile puternice pur si simplu se topeste.

Inca un lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati periodic uleiul de motor, lichidul de spalat parbrizul, lichidul de frana si cel de racire. Inainte de a verifica uleiul, asigurati-va ca motorul este rece, nivelul uleiului trebuie sa fie intre semnele Min si Max de pe joja, daca uleiul are o culoare neagra, atunci trebuie inlocuit.

Chiar daca nu parcurgeti cei 10.000 de kilometri cu uleiul asta nu inseamna ca el este inca bun si “mai mere” . Odata cu trecerea timpului acesta isi pierde din proprietati si numai prezinta aceeasi vascozitate. Vascozitatea reprezinta parametrul dupa care se stabileste calitatea , modelul si tipul uleiului de motor.

Pentru a nu face reclama la anumite marci de uleiuri vom lua marca X. Cand va duceti la magazinul de piese, asta in cazul in care va cumparati personal uleiul de motor veti primi uleiul marca X si de exemplul modelul 15w40. Ce reprezinta acest 15w40? 15 este vascozitatea uleiului la rece (adica iarna sau la temperature scazute) si 40 vascozitatea pe timp de vara sau la temperature ridicate. Alegerea modelului corepunzator este foarte importanta pentru viata motorului. De regula acesta este stabilit de producatorul masinii si trebuie respectat cu strictete. Asta in cazul in care nu doriti sa ne dati de lucru noua celor de la tractari auto sau celor din serviceuri auto. Lasand gluma deoparte este vital pentru motorul masinii sa respectati acestea pentru a-i lungi viata si nu numai.

Vedeti articolul Siguranta rutiera si tractarile auto.

Pe langa ansamblu bloc motor sunt si alte piese care datorita nerespectarii acestor indicatii tehnice vor avea de suferit, gen turbine masinii. Cu cat uleiul este schimbat la timp pe langa viata lunga a motorului veti beneficia si de o viata lunga a turbine. Turbina este acea componenta care da putere mai mare motorului si pe langa aceasta scade si consumul de carbrant.
Tractari Auto
Timisoara
Contact Tractari Auto Timisoara

N
O
N

S
T
O
P
Asistenta Rutiera
Profesionala
Copyright Tractari Rapide 2012 Toate drepturile rezervate