Ce inseamna tractari auto sau asistenta rutiera? Siguranta Rutiera - Tractari Timisoara

Siguranta rutiera noi cei de la Tractari Auto Timisoara o privim ca pe un lucru vital mai ales in trafic. Desi nu toti participantii la trafic sunt de acord cu noi, sau cel putin nu isi dau seama care este limita la care inca poti fi sigur pe ce conduci si atunci cand este momentul cand ai intercut poate masura si pe langa acest lucru ti-ai riscat viata sau si mai rau ai pus si viata altora in pericol. Cred ca fiecare dintre voi va regasiti printre aceste randuri, si aici fac referire la situatia in care un alt participant la trafic intrece masura, cea mai deasa situatie intalnita fiind a despasirilor la “mustata”, sau mai rau cand esti nevoit sa iesi cu totul din carosabil pentru a-ti salva propria viata. Poate o sa reluam niste lucruri pe care unii din dumneavoastra le stiti deja sau vi se par absurde ca sa nu le cunoasteti, dar din ceea ce noi am observat in trafic sunt foarte multi care nu au habar despre niste notiuni de baza al condusului dar ce sa mai vorbim despre conduita preventive, sau ecologica , etc.


Fie ca suntem din Timisoara sau nu nu avem drumuri si autostrazi precum afara dar asta nu este o scuza ca nu sti sa faci o depasire. Accidentele cele mai grave cu cei mai multi morti si raniti provin din loviturile frontale, lovituri frontale care de regula se produc ori din cauza derapajului (mai putine cazuri) sau depasiri esuate.

Cateva sfaturi pentru o depasire mai sigura, inainte de a dori sa faceti o depasire ar fi bine sa luati in considerare urmatoarele in ordinea enumerarii:

-Masina trebuie sa fie cuplata intr-o treapta inferioara astfel incat turatiile motorului sa fie cel putin de 2500 rotatii/minut pentru a putea demara cu usurinta la momentul cand se iveste ocazia.

-Sa va apropiati cat mai mult posibil de vechiculul ce urmeaza a fi depasit, astfel ca timpul petrecut pe contrasens sa fie cat mai scurt si manevra de depasire sa dureze cat mai putin. Trebuie avut in vedere a se pastra o distanta corespunzatoare pentru a avea timp si spatiu de franare daca vehiculul din fata franeaza in mod neprevazut.

-Inainte de a trece pe contrasens pentru a depasi se poate da un usor blit pentru ca este posibil ca, conducatorul pe care intentionati sa il depasiti sa nu fi observat acest lucru

- La momentul schimbarii directiei de mers (intrarii pe contrasens) a se evita bruscarea volanului respectiv a virajului mai ales in conditii de iarna pentru si chiar daca nu sunt conditii de iarna in cazul in care manevra nu se executa brusc se evita mai multe lucruri(de la uzura masinii pana la eventualitatea evitarii ciocnirii in cazul neasigurarii din spate )

-In momentul depasirii a se evita apropierea de cel depasit pentru evitarea posibilitatii de acrosare sau accident


Nu are rost sa pomenim despre cum se folosesc luminile de drum si faza de intalnire pentru ca totusi acest articol nu este unu de legislatie rutiera. Desi unii soferi ar cam avea nevoie despre o lectie in aceasta privinta. Vedeti mai mult detalii pe pagina Tractari auto sau asistenta rutiera?

Tractari Auto Timisoara

Nu are rost sa pomenim despre cum se folosesc luminile de drum si faza de intalnire pentru ca totusi acest articol nu este unu de legislatie rutiera. Desi unii soferi ar cam avea nevoie despre o lectie in aceasta privinta. Pe langa aceasta ce sa mai spunem despre aceia care se gandesc strict la ei si la situatia lor neinteresandu-i ca afecteaza si pe altii. Si aici facem referire de la montarea unor sisteme de iluminat neomologate de tip xenon in faruri fara lupa. Farurile cu lupa sunt necesare in sistemul de iluminat de tip xenon din cauza ca acesta nu permite rasfirarea luminii astfel incat sa deranjeze ceilalti participanti la trafic. Pe cand farurile fara lupa dar cu bec xenon inauntru sunt foarte deranjante pentru ceilalti participanti la trafic. Atentie amatorilor de tunning caci acest gen de modificari duc la retinerea talonului.

Ar fi multe lucruri de punctat referitor la aceasta tema, incepand de la oprirea farurilor (nu a pozitiei) in momentul stationarii pe timp de noapte pentru a nu deranja ceilalti participanti la trafic pana la cum sa nu fi responabil si calculat in trafic. Speram ca pe viitor sa reusim sa atingem mai multe subiecte.
Tractari Auto
Timisoara
Tractari Auto Timisoara

N
O
N

S
T
O
P
Asistenta Rutiera
Profesionala
Copyright Tractari Rapide 2012-2016 Toate drepturile rezervate